Masëson këndin çfarë nyje

ON]

Këmbë lënduar nga mbi gju


Pastaj uluni, përsëri me ngadalë. Vendosni disa kompresa me gjethe lakre të freskët mbi ballë dhe gjeni mënyra se si ta siguroni lakrën në kokë, në mënyrë që të mos bjerë. Kiliani është ndihmuar fillimisht nga Franck Ribery dhe trajneri i portierëve Toni Tapalovi, pastaj është larguar nga fusha me një veturë të golfit. Këmbë lënduar nga mbi gju. Vendosni dy jastëkë në një karrige. Në gju, nuk është një e përbashkët mes këmbë dhe kofshë të ulët kockave quhet gju përbashkët dhe një të përbashkët ndërmjet femurit dhe kupë quajtur Patello- femoralled. Përdorni muskujt e këmbës dhe ngrihuni ngadalë. Një nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjeve të mesit është dhëmbja muskulare nga mbi- aktivitetet. Pa folur fare më vuri dorën mbi gju dhe si e dehur më puthi në faqe dhe më pa në sy dhe më pushtoi të tërin. Enjtje të shkaktuar nga traumat Keni nevojë të mbështillni gjethe lakre të freskët nëse vendi në këmbë apo në dorën tuaj ka filluar të enjtet pasi e keni vrarë dhe lënduar. Gju përbashkët është stabilizuar nga ligaments. Trajtimi konservativ përfshin reduktimin e barrës mbi. Zbërtheu pak bluzën sikur ndjeu pak nxehtë dhe u duk gjoksi i dalë nga sutjenat. Herë vente njërën këmbë mbi tjetrën, e herë i ndërronte, duke ekspozuar gjithnjë e më tepër pjesën e brendshme të kofshëve. Pranoi të ulej për një çast, gjoja sa për të më treguar se çka i nevojitesha nënës së saj, por që me lëvizjet dhe përdredhjet e trupit, ma luante trurin nga koka. Kjo vjen pas një loje golfi apo diçka tjetër në fillim të sezonit, ose kur punojmë shumë apo heqja – pastrimi i borës në oborr në një ditë. Muskujt dhe fibrat ligamentare mund të mbitendosen ose të lëndohen. Keni nevojë të mbështillni gjethe lakre të freskët nëse vendi në këmbë apo në dorën tuaj ka filluar të enjtet pasi e keni vrarë dhe lënduar. Uluni mbi to, me trupin drejt, dhe këmbët që cakisin drejt në tokë ( shih foton në të majtë). Enjtje të shkaktuar nga traumat. Mesfushori i Bayern Munich, Arturo Vidal, ka ngritur të gjithë në këmbë në Munich. Sëmundja mund të dyshohet nga dhimbje të vazhdueshme dhemb në gju. Muharrem Fejzo është një nga pionerët e parë të kinematografisë shqiptare dhe përfaqësues i asaj gjenerate që krijoi fytyrën e kësaj kinematografie në ditë të vështira, në ditë çensure, frike dhe diktati të politikës mbi artin, por që sidoqoftë, ishin ata që krijuan vlera të tilla artistike në këtë art sintezë, të cilat mbetën në historinë e kinemasë shqiptare.

Ai është larguar nga stërvitja e së dielës për shkak të lëndimit në gju. Funksioni gju bazuar në stabilitet dhe lëvizshmërinë. Praktikojeni këtë veprim për ta bërë më të lehtë ngritjen në këmbë. Ah sa e këndshme që ishte, as që po mund t’ i rezistoja shoqes së mamit tim me pushtimin e saj.
Dhimbja zakonisht është më keq kur sulmi në këmbën e lënduar. Diagnoza e saktë e sëmundjes është themeluar nga rezultatet e X- ray e përbashkët. I- Ice ( përdorimi i akullit në vendin e lënduar), C- Compresion ( do të thotë përdorimi i fashave kompresive për të penguar entjen), E- Elevation ( do të thotë ngritje e pjesës së lënduar mbi nivelin e zemrës duke ngadalësuar rrjedhjen e gjakut dhe duke penguar edemen dhe dhëmbjet).


Trajtimi i nyjeve të dredhur