Mirë artriti çfarë është

LON]

Dhimbje shpine duke u kthyer në këmbën e majtë


Pa lëvizur kokën, shpatullat apo këmbën e majtë ktheni ngadalë këmbën e djathtë në të majtë. Ndonjëherë edhe pengon dhimbje shpine frymë thellë dhe nxjerr ajrin. Dhimbje prapa dhe mbrapa më të ulët që ndodh në njerëz të rinj se 50 vjet. Shtrihuni në shpinë, hapni krahët me pëllëmbët e duarve në dysheme. Dhimbje në mes të pesë ( së bashku me dhimbje në pjesën e prapme të) në ahillobursit. Më pas shtrini drejt në tokë këmbën e majtë dhe të djathtë, e cila ndodhet në pjesën e sipërme, përthyejeni pas.
Zhvendoseni peshën në këmbën e majtë dhe vendoseni shputën e këmbës së djathtë brenda kofshës së. Filloni në pozicion hedhje me fytyrë nga shkallët, me këmbën e majtë në shkallaren e poshtme dhe këmbën e djathtë në shkallaren e sipërme. Vendosni një jastëk tjetër prapa shpine për ta mbajtur vetën të kthyer majtas. Qëndroni në këtë pozicion për 2- 3 sekonda dhe më pas kthehuni ngadalë në pozicionin fillestar. Gju jote e djathtë do të shtrihen në të gjithë këmbën e majtë. Duke zhvendosur peshën, nxirreni frymën ndërsa ushtroni presion për të drejtuar këmbën e djathtë, duke e sjellë përpara kofshën e djathtë, paralel me tokën. Shtrihuni në anën e majtë. Kur këmbën e djathtë të vendosur në gju, këmbë e drejtë duhet të jetë i ngushtë, por jo duke prekur mollaqe. Mos u shqetësoni, pasi specialistët e fitnesit sjellin një këshillë shumë të mirë: merruni me sport dhe ushtrime fizike për t’ u çlodhur. Rotate këmbën sëmurë - ai duhet të shënojë se pacienti është ulur lëvizjet vëllim. Edhe në qoftë se nuk ndjeni dhimbje, tani nuk është koha për të bërë prova. Dhimbje shpine duke u kthyer në këmbën e majtë. Gjatë ditës dhimbje mund të largohem gradualisht, duke u kthyer në mbrëmje. Fleni në krahun tuaj të majtë me këmbë mbi jastëk.
Meqë vena cava është në anën e djathtë, qëndrimi mbi krahun e majtë e liron venën nga pesha e mitrës dhe rrjedhimisht zvogëlon shtypjen në venat e këmbëve. Ngadalë lëvizë gju tuaj të drejtë në të majtë dhe poshtë në dysheme. Kapni me dorë pjesën e majës së këmbës dhe tërhiqeni atë. Dhimbje në anën e majtë nën brinjë.

Duke mbajtur këmbët drejtë, zhvendosni peshën tuaj në këmbën e majtë dhe përkuluni para nga beli duke zgjatur këmbën e majtë mbrapa. Duke e kthyer këmbën e djathtë 90 gradë për jashtë dhe të majtën paksa brenda. Duke rënë në shtrat, vend të qetë gradualisht dhimbja shkon larg. Pas 30 sekondash përsërisni këtë veprim me këmbën tjetër, duke u kthyer në anën tjetër.
Duke përfshirë ahillodiniyu. Mbani këmbët drejt dhe të bashkuara. Në qoftë se një lëvizje ju shkakton dhimbje, ndaloni. Ndjeheni të lodhur dhe keni dhimbje në trup. Dhimbje në anën e. Është e dhimbshme të hap në thembër Ankesat e tilla shpesh lindin kur nxisë thembra.


Gjimnastikë me artrozë këmbë