N]

Forca e përbashkët siguron


Ushtaraket e sotem e shohin me syte e tyre se sa MIZORISHT jemi trajtuar ne ushtaraket e nxjerre ne rezerve nga reforma aq sa per 3 vjetnuk na dhane asnje qindarke per buke thate, ndersa per 25 vjet rresht na kane dhene vetem 50% te pensionit qe na takon me ligjet ne fuqi! Në ekuilibër, sipas përcaktimit forca rezultante është zero, por forca ( të balancuara) mund të jenë të pranishme gjithsesi. Forca e përbashkët siguron.
Vladimir Vladimiroviçi po përpiqet që Rusinë e tij nën sanksione ta lidhë sa më fort me vendet e. Serbët e shohin Putinin si shpresën më të madhe që Kosova të mbetet në Serbi, ose të paktën çështje e pazgjidhur. Prishtinë, 15 tetor. Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “ Pjetër Bogdani”, të hënën, u hap ekspozita “ Jeta dhe kohërat e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, Heroit Kombëtar Shqiptar”, e koleksionit të Librave Antikuar të koleksionistes së njohur britanike, Patricia Nugee. Forma moderne e ligjit të dytë të Njutonit është një ekuacion diferencial vektorial : → = →, ku → është impulsi i sistemit, dhe → është forca rezultante ( shuma vektoriale).


  • Trajtimi i nyjeve me aparaturës