Dhimbja gjuhen muskujt

]

Shkaktojnë dhimbje te muskujve te barkut


Me tha vetem pakez. Prsh desha te pys pse kam dhimbje barku ne fund barkut dhe kam dhimbje barku si ta preku barkun me dor ose si. Gurët e tëmthit zakonisht shkaktojnë dhimbje të vazhdueshme dhe të qëndrueshme kurse bllokimi i zorrëve jep dhimbje të forta në formën e ngërçit si rezultat i kontraktimit të muskujve të zorrëve dhe zgjerimit të tyre. Në disa raste, dhimbjet e fundit të barkut te femrat mund të lidhen me sistemin riprodhues, përfshirë shtatzaninë, shtatzaninë ektopike, dhimbje menstruale, sindroma paramenstruale, kanceri ovarian, kistet ovarian dhe sëmundja inflamatore e legenit. Rritjen e qelizave, rregullimin e temperaturës së trupit, dhe shtrëngimin e butë të muskujve. ( rruaza) i kraharorit formuar nga 12 vertebra rruaza të lidhura te brinjët; i kryqeve formuar. Ato herë pas here mund të shkaktojnë dhimbje, fertilitet më të. Problem mjaft i shpeshtë që shfaqet jo rrallë te vrapuesit janë dhimbjet e barkut ( abdominale). Forcimi i muskujve të barkut, ijëve dhe gluteus që mbështesin shtyllën kurrizore, të quajtur edhe muskujt kryesor. Shkaktojnë dhimbje te muskujve te barkut.
Dhimbjet e barkut shkaktohen nga prostaglandinat. Sipas ekspertëve, dhimbja e shpinës shoqërohet me dhimbje të kockave, të muskujve dhe ligamenteve, të cilat çojnë në funksionimin e shpinës. Çfarë shkakton dhimbje gjatë periodave? Fatmirësisht, vetëm brenda 7 minutash ju mund të bëni disa ushtrime, të cilat ju lehtësojnë dhimbjen dhe ju bëjnë të ndiheni. Qysh Me Vrapu pa dhimbje ne Bark?
Një numër i kushteve më pak të zakonshme qe mund të shkaktojnë gjithashtu dhimbje të fundit te shpinës, janë mosfunksionimi i përbashkët i sakroilakisë, tumoret kurrizore, fibromyalgia dhe sindromi piriformis. Kjo dhembje mund të vijë prej tri regjioneve: muskujve të murit të përparmë të barkut, diafragmës dhe sistemit tretës. Sipas një studimi të bërë në këtë fushë rezulton që ushqimet që përmbajnë sasi të mëdha fibrash i shkaktojnë problemet më të. Diagnostikimi i dhimbjes së barkut. Vetëm te 1% e pacientëve vihet re përfshirja e aromës nervore lidhur me dhimbje e belit ( hernien diskale të belit). Ajo shërben si strukturë mbajtëse e organizmit, si vend për kapjen e muskujve dhe si mbrojtëse e palcës kurrizore. Muskujve të murit të përparmë të barkut, diafragmës dhe sistemit tretës. Gjatë menstruacioneve, ato nxisin muskujt e mitrës për t’ u kontraktuar. Zakonisht dhimbja abdominale ( e barkut) nënkupton dhimbjen që vjen nga organet që ndodhen në zgavrën e barkut, të cilat përfshijnë. Ndrysho aktivitetet tuaja të përditshme në mënyrë që ju të shmangni lëvizjet që mund të shkaktojnë dhimbje. Me ndrydh me dhem barku jam 24vjeqare prsh. Në shumicën e rasteve për shkak të përfshirjes së muskujve lidhës fillojnë ato lloj dhimbjesh që ne i quajmë dhimbjen mekanike.


Compress me novocaine për artrit